ΑΘΗΝΑ:

Αντιγήρανση

Αρχική / Αντιγήρανση

ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, που σας προστατεύει και οριοθετεί από το περιβάλλον, «μαρτυρώντας» ταυτόχρονα και τη γενικότερη υγεία του οργανισμού σας! Μεγάλο μέρος της οικονομίας, πληθώρα επιστημόνων και πολυάριθμες μελέτες στρέφουν την προσοχή τους τα τελευταία χρόνια στην Αντιγηραντική Ιατρική (Antiaging Medicine), προσπαθώντας να καθυστερήσουν ή και αντιστρέψουν τα σημάδια της γήρανσης. Το δέρμα είναι ο καθρέφτης, αντανακλώντας την υγεία του σώματός σας.

Η γήρανση του σώματος εμφανίζεται στο δέρμα προκαλώντας αλλαγές στο  κολλαγόνο και τότε η όψη αλλάζει: μειώνεται η φυσιολογική λίπανση της επιδερμίδας, αυξάνει η ξηρότητα, αλλοιώνεται η υφή, προστίθενται κηλίδες, χάνεται η ελαστικότητα, λεπταίνει το πάχος της επιδερμίδας, χαλαρώνει το υπόδερμα και τελικά σχηματίζονται οι ρυτιδώσεις του δέρματος.   Μάθετε να «διαβάζετε» το δέρμα σας και τα μηνύματα που στέλνει!

Ο Δερματολόγος σας πρέπει να σας πληροφορήσει (για να προλάβει), αλλά και να παρέμβει (για να διορθώσει) τα σημάδια της γήρανσης, συνεργαζόμενος με άλλες ειδικότητες για μια ολιστική προσέγγιση.

Προλαμβάνουμε τη γήρανση του δέρματος με:

  • Σωστή χρήση αντιηλιακού από τα φαρμακεία (σε επαρκή ποσότητα και επανάληψη κάθε 2 ώρες σε όλα τα ηλιοεκτεθειμένα μέρη του σώματος) εντός και εκτός πόλης. Τα περισσότερα εντυπώματα στο δέρμα μας είναι αποτέλεσμα φωτογήρανσης από την αθροιστική δράση της υπεριώδιους (U.V.) ακτινοβολίας τα προηγούμενα χρόνια της ζωής μας. Χρήση αντιηλιακών μέτρων προστασίας (αντιηλιακές κρέμες, καπέλα, γυαλιά ηλίου κλπ) αποτρέπει την εμφάνιση δερματικού καρκίνου σε όψιμη ηλικία.
  • Σωστός καθαρισμός και ενυδάτωση της επιδερμίδας, προκειμένου να διατηρείται ο «ελαστικός φραγμός» που μας προστατεύει. Είναι πολύ σημαντικό να αναπληρώνουμε τα λιπίδια και κεραμίδια της επιδερμίδας που λόγω ηλικίας, περιβάλλοντος ή γενετικών προδιαγραφών χάνονται και από τις ρωγμές ξηρότητας, που δημιουργούνται εισέρχονται τα αλλεργιογόνα και βακτήρια, προδιαθέτοντας σε ένα εύθραυστο και ξηρωτικό δέρμα.
  • Αποφυγή δημιουργίας «ελευθέρων ριζών», που ευθύνονται για την γήρανση των κυττάρων, είτε μέσω ειδικών αντιοξειδωτικών προϊόντων, είτε μέσω σωστής (μεσογειακού τύπου) διατροφής, άσκησης, επάρκειας ύπνου, καθαρού περιβάλλοντος, απώλειας σωματικού βάρους κλπ. Είναι σημαντικής σημασίας, τα τελευταία έτη και από σύγχρονες μελέτες, η διατήρηση σωστού σωματικού βάρους για μια καλύτερη υγεία στο μέλλον. Έχει φανεί ότι αυτό το «ξύπνημα» και η διέγερση των κυττάρων να διαχειριστούν τη συσσώρευση των λιπιδίων, μπορεί να υποβοηθηθεί από τη χορήγηση λιπολυτικών φαρμάκων και μεθόδων διαχείρισης του συσσωρευμένου λίπους, όπως η κρυολιπόλυση.
  • Χρήση βοτουλινικής τοξίνης (botox), η οποία απαλύνει τη σύσπαση των μυών του προσώπου και δρα προληπτικά για να αποτρέψει την εγκατάστασή τους. Όσο οι ρυτίδες είναι αποτέλεσμα της αυξημένης σύσπασης των μυών (ενεργείς), τότε η δράση του μπότοξ είναι προληπτική και τις αποτρέπει να καταστούν στατικές. θυμηθείτε: το μπότοξ είναι μόνο προληπτικό!!

Εφόσον ενημερωθήκαμε για το πώς θα διαχειριστούμε τη ζωή μας σωστά και με υγειϊνό τρόπο ζωής (lifestyle) θα αποτρέψουμε την πρόωρη εγκατάσταση σημείων γήρανσης, ας δούμε τι κάνουμε όταν η κατά τα λοιπά,  «φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης»,  μας «χτυπάει την πόρτα»:

Διορθώνουμε τα σημάδια (φωτο)γήρανσης:

 
  • Εφαρμόζοντας χημικά peelings στο ιατρείο αφαιρούμε τις επιφανειακές στοιβάδες δέρματος, που δίνουν τη θαμπή όψη και τη χρωματική ανομοιογένεια (μέλασμα, εφηλίδες), ενώ παράλληλα διεγείροντας τη νεοκολλαγογένεση, σβήνουν οι λεπτές ρυτίδες.
  • Μέσω της μεσοθεραπείας εισάγουμε ακριβώς κάτω από το δέρμα «σταγόνες» υαλουρονικού οξέως και κοκτέιλ βιταμινών, τα οποία ενυδατώνουν βαθειά την επιδερμίδα, διορθώνοντας ρυτίδες λεπτές και χαλάρωση του δέρματος.
  • Παραλλαγή μεσοθεραπείας με «δικούς σας» αυξητικούς παράγοντες αποτελεί το PRP (Platelet Rich Plasma)/ αυτόλογη μεσοθεραπεία/ drakula lift, που γίνεται μετά από λήψη και φυγοκέντρηση του δικού σας αίματος.

Start typing and press Enter to search